Complet Electro Serv (CES), producator roman de echipamente IT (computere) si companie membra a grupului Altex, a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 9,5 milioane euro si un profit de 200.000 euro, generate de o productie de 18.000 de unitati.
In anul 2009, CES a produs 23 de configuratii de PC-uri sub brand-ul Myria, in numele caruia se produc si comercializeaza echipamentele, incercand astfel ca gama de produse oferita sa fie adaptata pietei de IT si cerintelor tot mai variate ale clientilor.

Echipamentele au fost comercializate in retelele magazinelor Altex si Media Galaxy si au reprezentat in conditiile anului 2009 o alternativa financiara viabila, fie pentru uzul scolarilor, fie pentru configuratii foarte puternice de business sau divertisment.

Pentru anul 2010, compania isi propune o productie de 25.000 unitati de PC-uri. CES este in negocieri si pentru productia de echipamenete IT pentru terti, ceea ce va reprezenta, in cazul materializarii, o potentiala relansare a companiei.

“Consideram ca 2010 va fi diferit de anul trecut in ceea ce priveste piata de IT&C din Romania. Potentialul va ramane scazut, determinat de situatia economica dificila care va persista, dar piata va fi caracterizata de o relativa stabilitate si de o mai mare previzibilitate. In comparatie cu alte categorii, IT-ul inregistreaza deja o dinamica mai buna si un reviriment al cererii”, declara Cristian Camara, director - administrator al CES.

Luna aceasta, CES va lansa doua configuratii cu noile procesoare Intel I3 si I7, care vor avea pretul de vanzare catre clientul final cuprins intre 1.999 si 3.499 lei.

Altex Romania este liderul pietei romanesti de retail al produselor electrocasnice, electronice, IT, comunicatii si multimedia, operand 49 de magazine Altex si 15 magazine Media Galaxy, cu o suprafata totala de 85.000 mp si cu afaceri de 180 milioane euro, in conformitate cu estimarile din cursul anului trecut.

Altex, in 2010: Am putea forta nota pe final de an, dar nu ne asteptam la crestere

Retailer-ul este actionar majoritar al Complet Electro Serv - compania producatoare de echipamente IT, Cometex SA – companie de real-estate si Credex Finantari SA - companie de credite de consum, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri