Comisia Europeana ar putea respinge cererea venita din partea Oficiului britanic de concurenta (OFT) cu privire la analizarea acestei fuziuni si va fi retrimisa institutiilor de reglementare.

Potrivit unor surse din industrie citate de publicatia britanica, CE a luat o decizie in aceasta privinta, insa nu a informat OFT, care considera ca fuziunea va reduce semnificativ competitia.

Comisia a luat decizia dupa ce a primit asigurari din partea Orange si T-Mobile ca vor sustine viitorul companiei 3, cel mai mic operator de telefonie mobila din Marea Britanie. Orange si T-Mobile au acceptat sa extinda la 16.000 de locatii din Marea Britanie acordul de impartire a retelei cu 3.

Este de asteptat ca OFT sa publice un comunicat prin care sa prezinte conditia de asigurare a viitorului 3 ce a fost confirmata, fuziunea reducand astfel competitia mobila de la cinci la trei jucatori.

Rivalii Vodafone si O2 au fost fortati de fuziune sa renunte la acordul privind concurenta incheiat in 1990. Vodafone si O2 au refuzat sa comenteze daca vor lansa un contraatac oficial.