Aceasta scadere a venit si ca o consecinta a masurilor de reducere a costurilor adoptate de companii, care au decis amanarea achizitiilor de echipamente de birou.

"Cu toate ca volumul vanzarilor a crescut, in mare parte, datorita lansarii unui nou model de multifunctionala, vanzarile totale nete au fost mai scazute, ca urmare a tendintei consumatorilor de a reduce utilizarea imprimantelor color, dar si pe fondul eroziunii preturilor la echipamente hardware, cauzate de recesiunea globala", a declarat Jacek Tarkiewicz, marketing manager regional pentru Europa Centrala si de Est.

Insa, in pofida acestor aspecte, in zona EMEA, OKI a reusit sa-si sporeasca vanzarile de imprimante laser cu 13%, ajungand in prezent la 362.000 unitati. Acest lucru s-a petrecut in contextul unei evolutii negative a pietei din regiune, care a scazut cu 23%.

In acelasi timp, cota de piata detinuta de OKI in regiunea EMEA a crescut cu 47% in primele trei trimestre din 2009.

Pe plan local, OKI a inregistrat o crestere de 100% a cotei de piata pentru segmentul de imprimante laser, atat multifunctionale cat si single-function. In ceea ce priveste imprimantele laser color – unul dintre segmentele strategice pentru companie, OKI a vandut cu 100% mai multe unitati, crescandu-si cota de piata cu peste 330%.

"Ne asteptam ca cifrele de vanzari sa creasca si mai mult in urmatorii 2-3 ani, avand in vedere ca intentionam sa investim mult mai mult pe piata locala in perioada urmatoare. Cu toate ca suntem prezenti in Romania de peste 10 ani, nu ne bucuram inca de aceeasi notorietate pe care o au competitorii nostri. Insa de cand am initiat procesul de consolidare si dezvoltare a retelei noastre de distributie, in prima parte a anului trecut, au inceput sa se arate primele rezultate pozitive", a adaugat Tarkiewicz.

Producatorul de solutii de printing din zona EMEA, prezent in 120 de tari, a numit-o pe Adriana Pricope in functia de dealer manager pentru Romania, in vara anului trecut, consolidandu-si, astfel, pozitia pe piata locala. Citeste aici care sunt pasiunile high-tech ale reprezentantei OKI.