Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata de catre S.C. NextGen Communications S.R.L. prin achizitionarea unor active (retele de comunicatii electronice) ale S.C. NewCom Telecomunicatii S.A.

Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva.

NextGen Communications S.R.L. este controlat in mod direct de catre grupul Romtelecom, fiind astfel membru al grupului Deutsche Telekom.

Grupul Deutsche Telekom desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., SC Romtelecom SA, SC Telemobil SA), precum si prin SC Combridge S.R.L..

Grupul Deutsche Telekom desfasoara pe piata romaneasca si activitati de comercializare atat a echipamentelor terminale si serviciilor de comunicatii electronice, cat si a accesoriilor si a altor produse de tehnologie digitala prin intermediul SC Germanos Telecom Romania S.A. si SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL.

S.C. NewCom Telecomunicatii S.A. este controlat de Valserial Ltd., o societate de investitii financiare cu sediul in Cipru, si furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice fixe pe piata romaneasca.

Conform dispozitiilor Legii concurentei (nr. 21/1996), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri