Comisia Europeana, care vegheaza la respectarea regulilor concurentei in Europa, a cerut explicatii de la compania americana de internet Google, ca urmare a plangerilor depuse de trei concurenti, pe care Executivul european le examineaza in prezent.

Bruxelles-ul "a primit trei plangeri care vizeaza Google, pe care care le examineaza in prezent", informeaza Comisia Europeana intr-un scurt comunicat, precizand ca nu a deschis inca in acest stadiu o ancheta oficiala, potrivit NewsIn.

"Comisia coopereaza strans cu autoritatile nationale din domeniul concurentei", mai spune comunicatul, fara a oferi alte detalii.

Google anuntase anterior pe blogul sau ca va furniza informatii Comisiei, dupa plangerile depuse de cele trei grupuri, care acuza compania americana ca nu respecta regulile concurentei. Este vorba despre site-ul britanic pentru compararea preturilor Foundem, de motorul de cautare pe teme juridice ejustice.fr si de portalul Microsoft Ciao!.

"Suntem convinsi ca activitatea noastra se desfasoara in intereseul utilizatorilor si partenerilor nostri, in conformitate cu reglementarile europene in domeniul concurentei", declara pe blog Julia Holtz, consilier juridic al Google.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Radiografia educatiei: cati tineri tin la diploma si merg la facultate