CD Media, proprietarul Best Distribution, cel mai mare importator si distribuitor local de jocuri pentru console si PC, a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de 23,7 milioane euro si un EBITDA de 3,1 milioane euro.
Castigurile in afara taxei au fost de 1,6 milioane euro. CD Media a devenit distribuitor oficial al publisherilor Disney Interactive, Square Enix/Eidos, Konami Digital Entertainment, Koei si Black Bean Games. Contractele devin active de la inceputul lunii martie.

Publisherii mentionati anterior detin un portofoliu extins de titluri si francize, ca Toy Story, Hannah Montana, High School Musical (Disney Interactive), Final Fantasy, Batman Arkham Asylum, Tomb Raider (Square Enix/Eidos), Pro Evolution Soccer – pe platforma Xbox360 si PC – (Konami), Ninja Gaiden, Dynasty Warriors (Koei), WRC2010, SBK 09 (Black Bean Games), produse care consolideaza pozitia detinuta de CD Media ca lider de piata in tarile din Sud-Estul Europei.

"Noi urmarim consolidarea strategiei pe piata de jocuri video din Grecia si Sud-Estul Europei; vrem sa avem acces la toate genurile si formatele. CD Media este deja distribuitor oficial in Grecia si in alte tari din aceasta zona a continentului european pentru Ubisoft Entertainment, Blizzard Entertainment, Take2 Interactive, Capcom, Microsoft si 1C Publishing", a spus Spiros Jamas, CEO al CD Media.

Atragerea noilor case de productie in portofoliul sau se estimeaza ca va intari semnificativ performanta financiara a companiei in urmatorii ani.

"Conjunctura actuala ne ofera ocazia sa initiem parteneriate cu lideri mondiali din zona jocurilor video ale caror produse se bucura de pozitii bune in topul vanzarilor. Suntem increzatori ca acest acord se va dovedi productiv pentru toti", a adaugat Jamas. Pentru CD Media acest acord se va reflecta in mod direct in cota de piata in intreaga regiune.

Aprecierile pentru sfarsitul anului 2010 anunta atingerea unei cifre de afaceri de 35 milioane euro, cu EBITDA la 5,2 milioane euro si un profit inaintea taxei de 3,2 milioane.

Best Distribution detine pozitia de lider pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC, cu o cota de aproximativ 65 de procente. targetul companiei in 2009 a fost consolidarea - prin intarirea legaturilor cu partenerii actuali si intampinarea oportunitatilor de crestere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri