Dezvoltatorul local de solutii si aplicatii software Zitec va implementa pentru 100.000 de euro o solutie care gestioneaza activitatea interna si clientii Amadeus, grup international ce ofera servicii de rezervare a biletelor de calatorie.
Aplicatia pune accentul pe partea de previziune financiara, o alta componenta fiind oferirea de diverse rapoarte si informatii utile clientilor.

“Aceasta a trebuit sa faca posibila administrarea unei retele uriase de clienti si parteneri cu profiluri si necesitati diferite”, a declarat Alexandru Lapusan, director general Zitec, companie care anul trecut a avut afaceri de 900.000 de euro comparativ cu 1,3 milioane de euro, valoarea estimata initial.

Cifra de afaceri a fost mai mica decat preconizata deoarece contractele o parte dintre contracte au fost amanate pentru 2010 pentru a reduce nivelul de impozitare in avans pe profit, a explicat pentru Wall-Street managerul Zitec.

Anul trecut compania a avut un profit net in jurul a 60.000 de euro (250.000 de lei) fata de cele 126.000 de euro inregistrate in urma cu doi ani.

“Pentru 2010 estimam in mod cert o crestere a personalului si cifrei de afaceri, dar avand in vedere situatia de pe piata precum si modificarile importante in codul fiscal suntem inca rezervati in a face o estimare a acestei cresteri”, a afirmat Lapusan.

El a adaugat ca majorarea echipei de 40 de angajati si a cifrei de afaceri se va face cu realizarea de proiecte interne sau in regim de parteneriat care sa asigure si alte linii de finantare, dar care vor duce la fel ca si in 2009 la reducerea profitului. In prezent conducerea companiei face recrutari, dar Lapusan spune ca selectia se face mult mai atent decat in 2009.

Serviciile cele mai importante pentru businessul Zitec in 2009 au fost cele de solutii software in regim outsourcing pentru strainatate. Anul trecut, aproximativ 75% din afacerile companiei au fost generate de proiectele externe, aceasta pondere fiind estimata sa se mentina si in acest an, dupa cum spune directorul Zitec.

Pentru acest an conducerea Zitec doreste sa investeasca in continuare in produsul VideoPublishing.com (tehnologie de streaming video), dupa ce anul trecut compania a facut o investitie de aproximativ 240.000 de dolari contra actiuni, urmand ca in 2010 sa-si mareasca participatia. Inca nu a fost stabilit o valoare a investitiei ce se va face in 2010.

VideoPublishing.com este controlata de Ledra Capital, o companie din New York cu activitate in domeniul proiectelor online si outsourcing.

Zitec este un furnizor de solutii si aplicatii software care lucreaza in principal cu firme din SUA, Danemarca, Canada, Marea Britanie, Cipru, Italia si Germania.

Printre clientii locali ai Zitec se numara J.W. Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard, Proventys, Polar Rose, Lafarge si casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP)




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri