Cososys, dezvoltator si distribuitor local de software pentru dispozitive de tip USB Flash si MP3 Playere, a inregistrat anul trecut afaceri mai mari cu aproximativ 20% fata de 2008, cand compania a avut un business de 0,53 milioane de euro, potrivit companiei.

Astfel, producatorul de software pentru securizarea retelelor si imbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile, a ajuns anul trecut la un business de circa 2,3 milioane de lei (0,54 milioane de euro) fata de cele 1,9 milioane de lei inregistrate in 2008.

“Pentru 2010 prevedem o crestere cel putin egala cu cea din 2009”, au mai declarat oficialii Cososys, adaugand ca firma a obtinut profit anul trecut.

In 2008, compania infiintata in 2004 la Cluj-Napoca a avut un profit net in jurul a 90.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

Firma care detine birouri de vanzari in SUA si Germania si-a mentinut anul trecut numarul de angajati la un nivel similar cu cel din 2008, cand Cososys a avut aproximativ 30 de angajati.

Compania lucreaza cu clienti din domenii precum cel financiar, bancar, IT&C, sanatate, farmaceutic, educational si sectorul public.

Printre concurentii Cososys atat pe piata din Romania cat si pe piata internationala se numara producatori de securitate informatica precum Symantec (producatorul Norton Antivirus), Safend sau McAfee.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si