T-Mobile, divizia britanica a Deutsche Telekom si Orange, detinuta de France Telecom, au primit aprobarea autoritatilor europene de reglementare pentru planul de fuzionare din Marea Britanie dupa ce si-au luat angajamentul ca vor oferi suport companiei telecom 3, scrie The New York Times.

T-Mobile si Orange au anuntat in luna noiembrie ca vor sa formeze o companie mixta ce va detine o cota de piata de 37% si care se va situa pe a treia pozitie in urma liderilor O2 si Vodafone.

Orange este al treilea jucator din piata locala, urmat de T-Mobile. Deutsche Telekom si France Telecom au estimat ca fuziunea va aduce economii ce depasesc patru miliarde euro.

"Decizia de aprobare este conditionata de amendamentul de impartire a actualei retele cu grupul telecom Hutchison 3G pentru a da asigurari ca raman suficienti competitori in piata", a anuntat Comisia Europeana.

Persoane apropiate situatiei au anuntat recent ca pentru obtinerea aprobarii cei doi operatori vor oferi spre utilizare reteaua telecom si suport pentru 3, cel mai mic operator din Marea Britanie.

Cele doua companii vor sa pastreze in paralel cele doua marci T-Mobile si Orange pentru urmatoarele 18 luni si ulterior vor revizui strategia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si