"Pentru 2010 estimam venituri de peste 50.000 euro din serviciul de inchiriere AnytimeMini pentru IMM-uri, adica circa 15% din totalul vanzarilor acestei solutii", a declarat Marian Stirbescu, director comercial Advantage Software Factory (ASF).

Versiunea de start a serviciului, destinata IMM-urilor, include functionalitatile cheie utilizate de catre departamentele de vanzari pentru managementul oportunitatilor si pentru interactiunea cu clientii.

AnytimeMini este disponibil incepand cu 20 euro lunar pentru un utilizator. Treptat, ASF va lansa in regim de inchiriere si versiunile cu functionalitati suplimentare, echivalente pachetelor AnytimeCRM Professional si AnytimeCRM Enterprise Edition.

"Inchirierea ofera ocazia de a beneficia acum de functionalitatile cheie ale aplicatiei, efortul financiar major pe termen scurt fiind inlocuit cu unul minor pe termen lung", considera Stirbescu.

In plus, flexibilitatea in configurarea solutiei reprezinta un alt avantaj al acestui serviciu.

"Un modul nou, care inseamna 10.000 euro, poate fi adaugat ca optiune pentru 400 euro/luna. Daca se dovedeste inutil se poate renunta la acesta si, astfel, bugetul poate fi utilizat pentru altceva. De asemenea, mentenanta anuala este inclusa in chiria lunara, astfel incat clientul beneficiaza de ultimele versiuni ale software-ului doar platind chiria lunara", explica reprezentantul companiei.

Pana la finele trimestrului, compania va lansa si serviciile de inchiriere catre companiile mari, reticente pana acum la modelul CRM Software on demand, din motive de securitate si confidentialitate.

Luna trecuta, ASF a lansat in strainatate softul de raportare denumit NextReports, cu care prognoza vanzari de 10.000 euro.