Apple da in judecata producatorul taiwanez de telefoane HTC

Producatorul de computere Apple a depus o plangere legala impotriva HTC motivand ca producatorul taiwanez de telefoane a incalcat 20 de drepturi de autor folosite in telefonul inteligent iPhone, scrie Business Insider.

Apple, care cu lansarea iPhone in 2007 a adus popularitate telefoanelor cu ecran tactil, a anuntat ca a depus o plangere la Comisia Internationala a Concurentei din Statele Unite cat si la Judecatoria din Delaware.

Cand Steve Jobs a lansat iPhone si a prezentat tehnologia multitouch a declarat ca aceasta a fost inregistrata. De atunci, Pre si telefoanele cu sistem de operare Android au folosit tehnologia multitouch. De asemenea, voci din industrie cred ca adaugarea tehnologiei multitouch la telefonul Nexus One lansat de Google a determinat Apple sa inainteze demersul juridic. HTC produce telefoane cu ecran tactil, multe dintre acestea folosesc sistem de operare Android dezvoltat de Google.

"Putem sa stam si sa privim competitorii nostri cum ne fura inventiile sau putem sa facem ceea ce trebuie facut. Am decis sa facem ceva in aceasta directie. Competitia o consideram sanatoasa, insa ceilalti jucatori ar trebui sa creeze tehnologii originale, nu sa le fure pe ale noastre", a declarat directorul executiv al Apple, Steve Jobs.

Anterior Apple a chemat in instanta producatorul finlandez de telefoane Nokia, dupa ce a sustinut ca a folosit ilegal tehnologie Apple. Nokia a anuntat ca Apple ii fura tehnologia, si, de asemenea, Kodak a facut o plangere impotriva Apple.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri