Nokia C5 este primul smartphone din seria C-Series, fiind optimizat pentru accesul la retele sociale si oferirea de continut. De exemplu, statusurile Facebok si alt continut de acest tip este vizibil in agenda de contacte ale smartphone-ului.

Nokia C5, un telefon low-cost cu un pret de vanzare de 135 euro, poate accesa mai usor site-uri precum Facebook, MySpace, dar si Ovi Maps si Google Maps.

Smartphone-ului Nokia C5 dispune de o tastatura numerica standard, iar sistemul de operare este Symbian. Terminalul ofera suport pentru servicii de email si mesagerie instant ca Ovi Mail, Microsoft Windows Live Hotmail, Google Gmail, Google Talk si Windows Live Messenger.

Clasa C-Series, axata pe retele sociale, este ultima categorie de telefoane lansata de cel mai mare producator de telefoane. Crearea acestei linii de smartphone-uri vine dupa ce rivalii din piata profita de retelele sociale pentru a atrage utilizatori. Competitori ai Nokia, precum HTC si Motorola, au introdus functii de social networking in terminalele pe care le produc pentru a atrage consumatorii.