Sistemul de operare Windows 7 lansat in toamna anului trecut de catre Microsoft, cel mai important producator de software la nivel mondial, se bucura de un mare interes din partea consumatorilor, afirma Kevin Turner, directorul operational al companiei americane, scrie Reuters.
Potrivit acestuia, Microsoft a vandut din octombrie pana acum 90 de milioane de licente Windows 7, oficialul producatorului de software adaugand ca in 2010 vanzarile ar putea ajunge la 300 de milioane de copii. In prezent, la nivel global, sistemele de operare Windows sunt prezente pe noua din zece calculatoare.

“Ceea ce pot spune cu siguranta este ca in 2010 majoritatea oamenilor au bugete noi, ceea ce ajuta, dar...sunt inca conservatori. Cred ca va fi un lucru care se va intampla gradual”, a afirmat Turner despre reluarea investitiilor in tehnologie.

Vanzarile semnificative de licente Windows 7 a determinat ca profitul Microsoft sa creasca in trimestrul al doilea (octombrie-decembrie 2009) cu peste 60% la 6,7 miliarde de dolari fata de 4,17 miliarde de dolari intre octombrie si decembrie 2008.

Oficialul Microsoft a adaugat ca se astepta ca investitiile in IT sa isi revina in acest an, dar nu a oferit estimari in ceea ce priveste profitul sau veniturile Microsoft pentru anul fiscal 2010 (iulie 2009-iulie 2010) motivand volatilitatea economica.

Intrebat despre rivalul Google, pe care o companie detinuta de Microsoft l-a acuzat de concurenta neloiala, Turner a declarat: "Fiecare competitor ne face sa devenim o companie mai buna”.

Saptamana trecuta, site-ul francez de cautare in domeniul justitiei e-Justice,
comparatorul de preturi britanic Foundem si site-ul german de cumparaturi Ciao, detinut de compania rivala Microsoft, au acuzat Google in fata Comisiei Europene ca motorul de cautare american nu le indexeaza paginile, astfel incat potentialii utilizatori sa aiba acces la informatii despre ele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri