Sony vrea sa concureze cu Apple prin lansarea unei tablete

Producatorul de electronice Sony vrea sa lanseze in acest an un smartphone care suporta jocurile video PlayStation si un nou terminal multifunctional portabil, pentru a atrage consumatori printr-o initiativa asemanatoare cu cea a rivalului Apple, scrie Channel Web.

Sony, care se confrunta cu o scadere a vanzarilor de telefoane mobile in urma fuziunii cu Ericsson si vrea sa imite succesul Apple cu iTunes, dezvolta noi terminale ce vor colabora cu platforma de aplicatii Sony Online Service, care va fi lansata in aceasta luna in Statele Unite.

Pe langa furnizarea de muzica, filme si soft-uri, platforma ar putea permite conexiunea la o varietate de terminale Sony, precum televizoarele Bravia, smartphone-urile Sony Ericsson si console Sony.

Noul smartphone poate descarca si reda jocuri PlayStation si permite conexiunea la Sony Online Service pentru a accesa o varietate de continut media online.

De asemenea, Sony dezvolta un instrument portabil care sa concureze cu tableta iPad de la Apple prin combinarea functiilor unui netbook, cititor electronic si PlayStation Portable.

Sony este unul dintre pionierii instrumentelor electronice, dupa lansarea seriei Walkman si dupa lansarea consolelor de jocuri video PlayStation.

Compania a "ratat startul" in mai multe segmente, dand ocazia companiei Apple sa lanseze noi gadget-uri prin iPod, iPhone si iPod touch in combinatie cu serviciul iTunes.

De asemenea, Sony a pierdut teren in segmentul consolelor video in fata Nintendo Wii si Microsoft Xbox 360, iar vanzarile de PSP si PSP Go, versiunile portabile ale PlayStation, au fost sub asteptari, iar cele de smartphone-uri Sony Ericsson au scazut dramatic in 2009.

Sony colaboreaza cu Sony Ericsson pentru a dezvolta noi smartphone-uri, iar producatorul japonez are un rol mai activ in dezvoltare decat in trecut, scrie Wall Street Jornal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri