Producatorul de electronice Sony vrea sa lanseze in acest an un smartphone care suporta jocurile video PlayStation si un nou terminal multifunctional portabil, pentru a atrage consumatori printr-o initiativa asemanatoare cu cea a rivalului Apple, scrie Channel Web.

Sony, care se confrunta cu o scadere a vanzarilor de telefoane mobile in urma fuziunii cu Ericsson si vrea sa imite succesul Apple cu iTunes, dezvolta noi terminale ce vor colabora cu platforma de aplicatii Sony Online Service, care va fi lansata in aceasta luna in Statele Unite.

Pe langa furnizarea de muzica, filme si soft-uri, platforma ar putea permite conexiunea la o varietate de terminale Sony, precum televizoarele Bravia, smartphone-urile Sony Ericsson si console Sony.

Noul smartphone poate descarca si reda jocuri PlayStation si permite conexiunea la Sony Online Service pentru a accesa o varietate de continut media online.

De asemenea, Sony dezvolta un instrument portabil care sa concureze cu tableta iPad de la Apple prin combinarea functiilor unui netbook, cititor electronic si PlayStation Portable.

Sony este unul dintre pionierii instrumentelor electronice, dupa lansarea seriei Walkman si dupa lansarea consolelor de jocuri video PlayStation.

Compania a "ratat startul" in mai multe segmente, dand ocazia companiei Apple sa lanseze noi gadget-uri prin iPod, iPhone si iPod touch in combinatie cu serviciul iTunes.

De asemenea, Sony a pierdut teren in segmentul consolelor video in fata Nintendo Wii si Microsoft Xbox 360, iar vanzarile de PSP si PSP Go, versiunile portabile ale PlayStation, au fost sub asteptari, iar cele de smartphone-uri Sony Ericsson au scazut dramatic in 2009.

Sony colaboreaza cu Sony Ericsson pentru a dezvolta noi smartphone-uri, iar producatorul japonez are un rol mai activ in dezvoltare decat in trecut, scrie Wall Street Jornal.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri