Astfel filiala locala a furnizorului de hosting american acuza ca firma romaneasca care pune la dispozitie site-ul rotld.ro ingreuneaza dezvoltarea afacerilor care au domeniu de activitate inregistrarea de domenii, cat si cresterea pietei online din Romania si cere sesizarea Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si Internet Assigned Numbers Authority (IANA) pentru schimbarea practicilor impuse de Rotld.

Potrivit Hostway, Rotld isi concureaza partenerii prin vanzarea directa de domenii, iar contractele cu acestia nu sunt negociabile; Rotld isi rezerva dreptul de a modifica unilateral clauzele contractului de achizitie de domenii si inregistrarea domeniilor se face manual ceea ce duce intarzieri mari si nemultumiri ale clientilor.

”Facem eforturi sa sustinem companiile mici pentru ca ele vor fi motorul de crestere al online-ului romanesc in perioada urmatoare. Pentru microintreprinderi, un site cu domeniu .ro reprezinta un pas important. Pentru a incuraja acest pas, inregistrarea domeniului ar trebui sa fie cat mai usoara, mai rapida si, foarte important, mai putin costisitoare”, a declarat Flaviu Radulescu, directorul general al Hostway Romania, compania cu afaceri de circa 0,9 mil euro in 2009.

Managerul solicita incetarea vanzarilor directe realizate de catre Rotld, micsorarea preturilor la achizitia de domenii .ro si imbunatatirea instrumentelor de gestionare a domeniilor inregistrate.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii Rotld nu au oferit un raspuns in legatura cu aceste acuzatii, acestia afirmand ca vor oferi maine o declaratie in legatura cu acuzatiile Hostway.