Compania Shinheung Electronics a demarat activitatea in Parcul Industrial Eurobusiness din Oradea prin inceperea constructiei unei hale, productia propriu-zisa urmand sa fie lansata in iulie, transmite NewsIn.
Firma coreeana, producatoare de componente electronice pentru Samsung, va investi in acest an 20 de milioane euro si va crea 200 de locuri de munca, in noua hala.

„De cateva zile compania coreeana Shinheung Electronics a inceput lucrarile de constructie a halei in parc. Aceasta s-a angajat sa le incheie in luna iunie, iar din data de 1 iulie sa inceapa productia. Le multumesc pentru ca au ales sa investeasca la Oradea”, a declarat luni primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Pana in prezent, municipalitatea a introdus reteaua de apa si electricitate, pentru a asigura investitorilor din parc conditiile pentru organizarea de santiere. In perioada urmatoare, vor demara lucrarile pentru realizarea unei giratii, in vederea asigurarii accesului in perimetrul Parcului Industrial. Conform estimarilor reprezentantilor primariei, noul sens giratoriu va fi finalizat in luna aprilie.

11 firme au semnat deja contractele de atribuire a parcelelor de teren in Parcul Industrial Eurobusiness, iar cinci contracte sunt in curs de a fi parafate.

Printre investitorii locali care vor activa in parcul de pe soseaua Borsului se numara: Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod si Premium Part. Patru companii straine si-au manifestat intentia de a-si desfasura activitatea in noua zona industriala a orasului: Shinheung, Decoletaje&Conjuntos, Auxim si Microrom.

Nu mai putin de 21 de hectare de teren au fost atribuite deja catre firmele care vor activa in parcul industrial, iar Primaria Oradea estimeaza ca, in acest an, va obtine venituri cifrate la 300.000 de lei de pe urma darii in folosinta a noilor stabilimente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lectie de management in administratia publica de la Ilie Bolojan