Google, cel mai important motor de cautare din lume, impreuna cu Dish Network Corp, al doilea operator de televiziune din Statele Unite, testeaza un serviciu de cautare pe televiziune, prin care utilizatorii pot cauta emisiunile pe care doresc sa le urmareasca, sa gaseasca clipuri de pe site-uri cu continut video precum YouTube si sa-si alcatuiasca propriile programe, scrie cotidianul american The Wall Street Journal
Serviciul se desfasoara cu ajutorul unor decodoare care utilizeaza sistemul de operare Android (dezvoltat de Google) si incearca sa imbine televiziunea traditionala cu Internetul.

Participantii pot cauta diverse programe prin scrierea unor intrebari sau prin folosirea unei tastaturi in loc de telecomanda, au declarat cei care au putut vedea cum se desfasoara testele Google.

Pentru Google, companie care domina cautarile pe Internet si veniturile din publicitate generate de acestea, testele reprezinta un alt efort prin care incearca sa ofere reclame targetate in noi domenii avand in vedere ca businessul sau din domeniul cautarilor incetineste.

Un astfel de domeniu este cel al telefoanelor mobile inteligente, Google dezvoltand propriul sistem de operare pentru smartphone-uri (Android), dar si propriul model de telefon mobil (Nexus One).

Prin aceste teste, Google se alatura unui sir de companii mari si mici (printre care rivali precum Microsoft si Apple, dar si producatori de televizoare si decodoare) care au incercat de-a lungul anilor sa imbine serviciile de televiziune, Internet si businessurile lor.

Testele motorului de cautare american se limiteaza la cativa angajati si la familiile acestora si ar putea fi intrerupt in orice moment, au declarat persoane familiare subiectului.

Oficialii celor doua companii americane nu au dorit sa comenteze acest subiect. Dish Network are in jur de 14 milioane de abonati.

Eforturile anterioare de a accesa internetul prin televiziune nu au avut succes, in mare parte pentru ca utlizatorii erau nevoiti sa cumpere echipamente in plus. Colaborand insa cu un operator precum Dish si folosind infrastructura sa, Google ar putea evita acest lucru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri