Echipa condusa de directorul executiv, Stéphane Richard, care i-a succedat lui Didier Lombard de la 1 martie, are la dispozitie cateva saptamani pentru a impune un nou stil de managenement cu care sa gestioneze acest lucru, se afirma in studiul datat cu 5 martie si obtinut de publicatia americana The International Herald Tribune.

Din ianuarie 2008 si pana acum, 43 de angajati ai France Telecom s-au sinucis, opt dintre acestia recurgand la acest gest de la inceputul anului. Majoritatea persoanelor au motivat in biletul de adio stresul de la serviciu.

Dupa ce compania a fost privatizata in 2004, majoritatea celor 103.000 angajati s-au plans de masurile sectorului privat, inclusiv de tintele de performanta.

Specialistii Technologia au propus o lista cu 107 recomandari pentru conducerea operatorului telecom, acestea fiind bazate pe interviuri fata in fata cu angajatii companiei.

Oficialii France Telecom au confirmat existenta raportului, adaugand ca managerii grupului se intalnesc cu liderii de sindicate din companie pentru a discuta recomandarile.

France Telecom este principalul actionar al Orange Romania, cel mai important operator de telefonie mobila pe piata locala, care la finalul anului trecut avea aproximativ 11 milioane de utilizatori si venituri de peste un miliard de euro.