IT&S, unul dintre primii zece distribuitori pe piata locala, previzioneaza pentru 2010 afaceri de 15-18 de milioane de euro, datorita cresterii vanzarilor cu 20% ca urmare a introducerii de televizoare LCD in oferta firmei, potrivit reprezentantilor IT&S.
”Ne propunem ca in prima jumatate a anului 2010 sa diversificam categoriile de produse comercializate, adaugand portofoliului existent televizoarele LCD” a declarat Dana Iorga (foto), directorul general al IT&S.

In noiembrie anul trecut, Dana Iorga declara ca la finalul 2009 firma va avea un business cuprins intre 18-20 de milioane de euro, iar in varianta pesimista nu mai putin de 15 milioane de euro. Totodata, ea adauga ca nu a avut o tinta in privinta cifrei de afaceri, obiectivul pentru 2009 fiind obtinerea de profit.

In ceea ce priveste evolutia pietei de IT in acest an, managerul considera ca 2010 va fi un an in care valoarea acesteia se va mentine la nivelul din 2009, sau va creste usor cu maximum 5%. Iorga se asteapta ca reluarea cresterii sa fie in semestrul al doilea din 2010 sau incepand din 2011.

Anul trecut piata de distributie hardware a scazut la 600-700 milioane de euro de la 1,2-1,3 miliarde de euro in 2008, dupa cum declara in ianuarie pentru Wall-Street Dana Iorga.

”Ceea ce ar putea duce la cresterea pietei sunt proiectele guvernamentale, insa acestea raman o necunoscuta pentru 2010, mai ales ca in 2009 nu au existat asemenea demersuri. Astfel, pentru anul curent, in functie de un asemenea proiect se poate trasa o noua directie de evolutie a pietei. Aceasta ar putea influenta segmentul de PC-uri pentru ca, de obicei, achizitia de echipamente este indreptata catre acest segment”, explica directorul general al IT&S.

Iorga estimeaza ca in 2010 vanzarile de netbookuri vor raman constante, iar cele de laptopuri vor creste cu 20%, dar aceasta majorare depinde de diferenta de pret dintre un PC si un laptop si de evolutia pietei in general. In ultima perioada, pretul laptopurilor a cunoscut o crestere de 4-5%.

In ceea ce priveste segmentul foto-video, managerul considera ca acesta va ramane constant in vanzari.

Pe de alta parte domeniul de nisa al produselor profesionale (scannerede mare capacitate, servere, laptopuri pentru design etc) a inregistrat scaderi in 2009, pentru 2010 directorul general al distribuitorului de produse IT asteptandu-se la acelasi lucru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri