SES a devenit actionar in cadrul SES Sirius in luna octombrie 2000, cu o participatie de 50%. In decursul ultimului deceniu, SES Astra si-a majorat participatia in mod gradual ajungand in anul 2008 sa controleze 90% din companie.

“SES Sirius este activa pe piete in curs de dezvoltare importante, care s-au aflat in atentia noastra de multi ani. Din acest motiv, ne-am majorat participatia in cadrul companiei intr-un mod gradual si ne-am consolidat pozitia pe aceste piete diferite. In timp ce Sirius va continua sa administreze compania cu sediul in Suedia, integrarea echipei SES Sirius si a activitatilor in cadrul operatiunilor noastre va fi un alt eveniment important in procesul nostru de implementare a strategiei de extindere geografica”, a declarat Ferdinand Kayser, presedinte si CEO SES Astra.

SES Sirius administreaza cel mai mare sistem de sateliti din tarile Baltice si cele Nordice, avand o pozitie puternica pe piata din Europa Centrala si de Est. Compania detine birouri in Suedia, Letonia, Rusia, Ucraina si Romania.

Un operator de satelit, in programul de trecere la televiziune digitala?