Tandberg, liderul mondial in solutii de videoconferinta si teleprezenta, a obtinut venituri totale de 902,6 milioane dolari in 2009, in crestere cu 12% si un profit operational de 193,8 milioane dolari.
Cel de-al patrulea trimestru al anului trecut a adus companiei venituri de 270 milioane de dolari, comparativ cu 225,5 milioane de dolari, in aceeasi perioada din 2008, rezultand astfel o crestere cu 20%. In aceeasi perioada, compania a obtinut un profit operational de 60 milioane dolari, comparativ cu 52,8 milioane in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

“Maniera consistenta de implementare a planurilor companiei au influentat rezultatele companiei in cel de-al patrulea trimestru. Este important de observat ca Tandberg a continuat sa investeasca in angajati, parteneri si portofoliul de produse de-a lungul anului trecut. In 2009, compania a continuat sa angajeze si sa le asigure training-ul angajatilor sai, atat prin programe specializate, cat si prin oferirea accesului la 29 centre de demonstratie aflate la cel mai inalt standard tehnologic”, declara Fredrik Halvorsen, CEO Tandberg.

In cel de-al patrulea trimestru, compania a vandut 19.289 echipamente, comparativ cu 17.584 unitati in aceeasi perioada a anului trecut, rezultand o crestere cu 10% de la an la an.

Liderul mondial in solutii de videoconferinta si teleprezenta a batut palma cu producatorul american de echipamente de retea Cisco la finele anului trecut, pentru suma de 3,38 miliarde dolari.

Tranzactia este asteptata sa se finalizeze in cursul primei jumatati a anului 2010, conform CEO-ului Tandberg.

Pana in momentul de fata, compania a implementat toate prevederile regulatorii solicitate, in toate domeniile. Plata catre actionari urmeaza sa fie facuta anticipat in primele 14 zile de la solutionarea tuturor conditiilor prevazute de oferta, incluzand aprobarile regulatorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si