Producatorul american de computere Dell a acuzat cinci companii asiatice care produc si furnizeaza ecrane LCD de stabilire ilegala a preturilor, scrie Cnet News.

Al treilea cel mai mare producator de PC-uri a depus o plangere impotriva Hitachi, Sharp, Toshiba, HannStar si Seiko la o judecatorie din San Francisco. Pierderile suferite de Dell nu au fost precizate.

Dell este ultimul mare cumparator de ecrane LCD care acuza pretul fixat de importanti furnizori din industrie. In luna octombrie, AT&T, care a achizitionat ecrane LCD pentru telefoanele mobile, a acuzat LG, Samsung si AU Optronics pentru monopol asupra pretului, iar in luna decembrie Nokia a inaintat o plangere pentru aceleasi motive.

La inceputul acestui an, Hitachi Displays, LG, Sharp si Chunghwa Picture au pledat vinovate si au platit 585 milioane dolari pentru rolurile lor in schema de fixare a preturilor pentru ecranele vandute catre Dell, Apple, Motorola si alti producatori. Executivii companiilor Chunhwa, Hitachi si LG au fost condamnati la inchisoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Toshiba obtine peste 18 miliarde dolari din vanzarea unei divizii
Setari Cookie-uri