Saptamana trecuta, Facebook a atras 7,07% dintre internautii americani, in timp ce Google a acoperit o felie de 7,03%, potrivit Hitwise. Este pentru prima data cand Facebook detine aceasta pozitie timp de o saptamana.

Anterior, Facebook a mai ocupat prima pozitie in timpul Craciunului si in prima zi a acestui an. Cota de piata a Facebook a crescut in ultima saptamana cu 185% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cea a Google a crescut cu 9%.

Potrivit analistilor Hitwise, Facebook ar putea sa isi pastreze pozitia de lider pentru o perioada mai lunga. Noua pozitie a retelei sociale ar putea determina o crestere a veniturilor si ar putea avea un impact major in discutiile purtate intre Facebook si publicitari, a declarat Heather Dougherty, analist Hitwise.

Ultima data cand Google a ocupata a doua pozitie topul site-urilor din Statele Unite a fost in luna septembrie a lui 2007, cand a fost depasit de reteaua sociala MySpace. Anuntul vine in aceeasi zi in care Facebook a anuntat ca isi va deschide operatiunile si un centru de suport in India.