YouTube a anuntat ca descarcarile au fost facute in mod deliberat pentru a parea furate.

Acuzatia a fost facuta dupa ce o judecatorie pregatea inceperea unui proces in valoare de un miliard dolari intentat de Viacom impotriva YouTube pentru "importante violari ale drepturilor de autor facute voit".

Viacom sustine ca a identificat 150.000 de astfel de incalcari pe site-ul detinut de gigantul online Google.

"Timp de mai multi ani, Viacom a actualizat secret continutul sau pe YouTube, chiar daca au existat plangeri despre prezenta acestora", a declarat Zahavah Levine, executiv YouTube.

"Am angajat nu mai putin de 18 agentii de marketing diferite pentru a actualiza continutul companiei pe site. Acestia au adaugat deliberat continutul video pe site pentru a parea furat", a mai spus oficialul YouTube.

Plangerea Viacom sustine ca YouTube a luat in considerare permiterea de copii neautorizare ale unor programe populare televizare si filme care au fost postate pe site si vizualizate de mii de utilizatori.

YouTube a argumentat ca aceasta actiune intra sub incidenta legii DMCA (Digital Millennium Copyright Act), care declara ca publisherii nu sunt responsabili pentru materialele postate de utilizatori.

Totusi, companiile sunt obligate prin lege sa inlature clipurile neautorizate de pe site, cand sunt cerute de proprietar.

Inainte de inceperea procesului, YouTube a scos mai mult de 100.000 de clipuri la cererea Viacom, insa Viacom sustine ca YouTube nu a luat in seama drepturile de autor si a incurajat deliberat in favoarea cresterii traficului pe site.