Amazon, cel mai mare retailer online, poarta discutii cu publisherii pentru a reduce preturile cartilor electronice inainte de lansarea iPad-ului de la Apple, scrie Bloomberg.
Amazon.com negociaza cu editorii legat de oferirea unui control mai mare asupra preturilor, au declarat surse apropiate situatiei citate de Bloomberg. Publisherii au declarat ca vor sa stabileasca pretul cartilor electronice, astfel incat majoritatea titlurilor sa aiba preturi cuprinse intre 12,99 dolari si 14,99 dolari, comparativ cu 9,99 dolari, cat este in prezent.

Dupa ce computerul tableta iPad lansat de Apple si alti rivali ai cititorului electronic Kindle au patruns in piata, publisherii au mai multa putere de a influenta preturile pentru carti, a declarat Fred Moran, analist al companiei Benchmark. Apple va permite publisherilor sa stabileasca propriul pret pentru cartile prezente pe iPad, au declarat persoane apropiate situatiei.

Amazon poarta discutii cu publisherii despre preturi si intentioneaza sa opreasca vanzarile online directe ale cartilor printate pentru unii dintre utilizatori in loc sa faca reduceri pentru cartile electronice, anunta New York Times, care citeaza executivi din industrie.

Retailerul vrea sa semneze un contract valabil pe trei ani, prin care sa se garanteze cu niciun rival nu va obtine termeni mai buni ai contractului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri