Infractorii cibernetici au demarat o campanie de raspandire malware care foloseste Facebook.Troianul se raspandeste printr-un mesaj e-mail fals de schimbare a parolei, trimis in numele Facebook, iar utilizatorii romani sunt cei mai afectati, potrivit producatorul autohton de securitate informatica BitDefender.
Utilizatorii Facebook sunt anuntati prin mesaje aparent legitime ca parolele conturilor lor au fost schimbate din motive de securitate. Cei care primesc notificarea falsa sunt invitati sa deschida fisierul.zip atasat pentru a afla noua parola alocata acestora.

In loc de o parola noua, fisierul .zip ascunde Trojan.Dropper.Oficla.G. Asa cum sugereaza si numele-Trojan Dropper-contine cod malitios care se instaleaza in sistem.

Frecvent troianul permite in mod clandestin acces de la distanta la sistemul infectat.

Distributia mesajelor spam care contin secventa de malware a inceput in 17 martie, iar de atunci aceste “valuri” spam s-au inmultit, in unele cazuri fiind trimise mai mult de 200 de mesaje spam in 30 de minute.

Utilizatorii romani sunt cei mai afectati (foto jos).

Facebook are peste 400 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Cei care primesc e-mailurile spam se pot infecta usor prin deschiderea fisierului atasat.

Pentru protejarea sistemului este recomandata descarcarea, instalarea si actualizarea unei suite antimalware, care sa contina antivirus, antispam, solutie antiphishing si protectie firewall, dar si sa fie precauti daca li se solicita sa deschida fisiere provenite din surse necunoscute.

Evolutia virusului pe 18 martie




Sursa foto: BitDefender.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri