Pentru a obtine informatii despre credit carduri, fraudatorii utilieaza ca momeala un premiu de 400$ oferit de Google, avertizeaza exepertii in securitate.
O copie falsa a Web site-ului Google, gazduita pe un server din SUA, afiseaza mesajul: "You WON $400,00!!!", potrivit companiei de monitorizare a securitatii Websense. Pentru a intra in posesia premiului, "castigatorii" sunt rugati sa faca click pe o a doua pagina in care li se cer detalii bancare si privind adresa.

Site-ului fals i s-a facut reclama intr-un mesaj e-mail. Compania Websense Security Labs are un sistem automat de scanare Web pentru a descoperi site-urile malitioase si vinde produse pentru protectia clientilor impotriva acestor amenintari.

Ca in toate schemele phishing, utilizatorii Internet in general se pot proteja fiind atenti cu mesajele e-mail primite.
Phishing-ul este o problema persistenta, insa lupta impotriva acestor scheme de frauda incepe sa dea roade. Un total de 5.295 site-uri phishing au fost descoperite in august, fata de 4.564 in iulie, potrivit Anti-Phishing Group. In acelasi timp, numarul campaniilor spam prin e-mail pentru a ademeni utilizatorii pe site-uri phishing a scazut a doua luna consecutiv.

Scammer-ii au mai utilizat si inainte popularul nume al Google in schemele lor. De exemplu, in septembrie, a fost descoperit un program malitios care redirectiona utilizatorii pe pagini cu rezultate la cautari de pe site-uri false Google, Yahoo si MSN.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri