O copie falsa a Web site-ului Google, gazduita pe un server din SUA, afiseaza mesajul: "You WON $400,00!!!", potrivit companiei de monitorizare a securitatii Websense. Pentru a intra in posesia premiului, "castigatorii" sunt rugati sa faca click pe o a doua pagina in care li se cer detalii bancare si privind adresa.

Site-ului fals i s-a facut reclama intr-un mesaj e-mail. Compania Websense Security Labs are un sistem automat de scanare Web pentru a descoperi site-urile malitioase si vinde produse pentru protectia clientilor impotriva acestor amenintari.

Ca in toate schemele phishing, utilizatorii Internet in general se pot proteja fiind atenti cu mesajele e-mail primite.
Phishing-ul este o problema persistenta, insa lupta impotriva acestor scheme de frauda incepe sa dea roade. Un total de 5.295 site-uri phishing au fost descoperite in august, fata de 4.564 in iulie, potrivit Anti-Phishing Group. In acelasi timp, numarul campaniilor spam prin e-mail pentru a ademeni utilizatorii pe site-uri phishing a scazut a doua luna consecutiv.

Scammer-ii au mai utilizat si inainte popularul nume al Google in schemele lor. De exemplu, in septembrie, a fost descoperit un program malitios care redirectiona utilizatorii pe pagini cu rezultate la cautari de pe site-uri false Google, Yahoo si MSN.