Microsoft estimeaza ca va vinde pana la 3 milioane de unitati ale noii sale console de jocuri Xbox 360 in primele trei luni de la lansarea pe piata a dispozitivului.
"Credem ca in primele 90 de zile de la lansare vom vinde intre 2.75 si 3 milioane de console in intreaga lume", a spus Bryan Lee, director financiar al unitatii Microsoft Home and Entertainment. Lee a declarat ca previziunea s-ar traduce in vanzari de aproximativ 1.5 miliarde $ pentru dispozitive Xbox, jocuri si accesorii.

Microsoft intentioneaza sa lanseze Xbox 360 in SUA pe 22 noiembrie, urmand apoi lansarile in Europa pe 2 decemrbie si in Japonia pe 10 decembrie.



Anterior compania a declarat ca estimeaza ca va vinde intre 4.5 si 5.5 milioane de unitati ale consolei Xbox 360. Potrivit site-ului ActiveWin, Microsoft intentioneaza sa lanseze consola in desertul Californiei in cadrul unui eveniment numit "Burning Man meets E3" - cu referire la un popular festival de arta din Nevada si la targul anual din industria jocurilor pe calculator.
Microsoft spera la un mare succes al Xbox 360, care va fi lansat inaintea rivalului sau Sony PlayStation 3.


Pe cand primul Xbox a fost o sansa pentru Microsoft de a demonstra ca poate sa creeze un produs de jocuri bun, Lee a declarat ca noua consola ii ofera companiei oportunitatea de a se situa in fruntea competitorilor sai. Lee a fost de acord ca prima consola Xbox a fost pentru multi din cadrul Microsoft o exeperienta de invatare.
El a specificat ca au trecut doar aproximativ 18 luni intre aprobarea proiectului de catre Bill Gates si Steve Ballmer si lansarea comerciala a consolei.

"Multi dintre noi am fost novici in domeniul jocurilor, dar am invatat mult din mers", a spus Lee.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri