Conducerea Zain, cea mai mare companie de telefonie mobila din Kuweit, a acceptat vanzarea operatiunilor sale din Africa celui mai mare operator telecom din India pentru suma de 10,7 miliarde dolari, scrie Financial Times.

Tranzactia va oferi companiei Bharti acces la 42 de milioane de consumatori din 15 piete africane, si va deveni al noualea cel mai mare operator telecom cu vanzari de 13 miliarde dolari. Combinarea celor doua companii inseamna 165 milioane de abonati in Africa si in Asia de Sud. Bharti si Zain ar putea incheia tranzactia in urmatoarele zile.

Zain a acceptat sa vanda retelele sale africane, cu exceptia Sudanului si Marocului, catre compania Bharti Airtel, detinuta de omul de afaceri indian Sunil Bharti Mittal. Raspunsul Zain vine inainte de termenul limita pentru acordul dintre cele doua parti si la mai putin de o luna dupa ce au aparut primele zvonuri legate de o posibila preluare.

Achizitia reprezinta a treia incercare a lui Mittal, dupa ce de doua ori a vrut sa cumpere MTN, cel mai mare operator de telefonie mobila din Africa de Sud, dar a fost impiedicata de autoritatile de reglementare.

Mittal urmareste sa se extinda la nivel international pentru a sustine cresterea rapida a Bharti dupa ce piata din India a devenit aglomerata si competitiva. In timp ce India continua sa adauge mai mult de 10 milioane de abonati pe luna, multi dintre acestia nu sunt noi consumatori dar acestia cumpara mai mult decat o cartela Sim, atrasi de ofertele operatorilor care vor sa-si extinda cota de piata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri