Cu ocazia reuniunii se va discuta despre dezvoltarea retelelor de broadband, cu precadere in mediul rural si in zonele defavorizate.

MCSI a deblocat 84 milioane euro din fondurile europene, bani care for fi directionati catre dezvoltarea infrastructurii broadband.

Ministrul Gabriel Sandu (foto) va discuta cu Neelie Kroes pe marginea modelului de implementare a acestei sume. Totodata, Sandu va prezenta proiectele care vor genera dezvoltarea accelerata a serviciilor de comunicatii in banda larga. Unul dintre aceste proiecte este realizarea in 2010 a 300 de hotspoturi in toate judetele tarii, anul trecut fiind instalate in Romania 211 astfel de puncte.

Totodata, va fi prezentat cazul de infringement pe subiectul independentei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Legea de aprobare a Ordonantei de urgenta nr. 22/2009 privind infiintarea ANCOM se afla la Senat, iar MCSI este increzator ca aceasta va fi adoptata in curand. Adoptarea legii respective va permite inchiderea cazului de infringement.

De asemenea, in cadrul intalnirii, Gabriel Sandu va avea in vedere strategia e-Romania, Centrul de Supercomputing, dezvoltarea SEAP si SEN, proiecte ce se inscriu in sfera de obiective ale strategiei europene UE 2020, respectiv ale Strategiei Agenda Digitala (2010-2015).