China si Romania sunt tarile din care se lanseaza cele mai multe atacuri informatice din lume, devansand Statele Unite, arata un clasament realizat de compania Symantec si citat de portalul Channelweb.com.
Cercetatorii care au analizat emailurile de phishing trimise la anumite adrese, pentru accesa date sensibile ale unei companii, au descoperit ca majoritatea acestor atacuri proveneau de la servere amplasate in Statele Unite. Insa, analizand locul unde se afla cel care a trimis mailul, s-a dovedit ca majoritatea provin de fapt din China (28,2%), urmata de Romania (21,1%). Statele Unite de afla pe a treia pozitie, cu 13,8% dintre aceste atacuri, arata raportul MessageLabs Intelligence, citat de NewsIn.

Analistii au observat si ca arhivele de tip ".rar" au cel mai mare grad de infectare - circa 96,8% dintre atasamentele de tip ".rar" sunt infectate.

Raportul arata si ca hackerii vizeaza in special persoanele care ocupa functii de director, inalt oficial, vicepresedinte al unei companii, manager si director executiv. Majoritatea victimelor lucreaza in comert exterior si aparare si au relatii cu tari din Asia.

Paul Wood, analist la MessageLabs Intelligence, subliniaza ca informatiile de contact ale acestora pot fi gasite cu usurinta online, in special prin intermediul retelelor de socializare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri