Miliardarul rus Vladimir Evtusenkov si-a propus sa cumpere compania austriaca de telecomunicatii Telekom Austria, potrivit publicatiei Kronen Zeitung, citata de Bloomberg.

Evtusenkov ar fi chiar dispus sa plateasca pentru actiuni un pret "considerabil mai mare" decat valoarea de piata, a indicat publicatia vieneza, scrie NewsIn.

O purtatoare de cuvant a agentiei pentru participatiilor statului din Austria - care detine 27% din operatorul telecom -, Anita Bauer, a negat insa o astfel de optiune, precizand ca "nu exista vreun mandat de privatizare si, drept urmare, nu au loc discutii pe aceasta tema".

Grupul Telekom Austria, care detine companii prezente in opt tari din Europa, estimeaza o crestere semnificativa a cererii de capacitate pentru retele si sustine ca 18,5 milioane de utilizatori din aceste state vor beneficia de viteza mai mare de transfer si de servicii imbunatatite.

Abonatii de telefonie mobila folosesc terminalele mobile pentru un numar tot mai mare de aplicatii, iar grupul Telekom Austria estimeaza o crestere semnificativa a cererii de capacitate pentru retele. De altfel, traficul de date in Austria a crescut de peste cinci ori pe parcursul ultimilor doi ani.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si