Intrebat daca decizia de reducere a dobanzii cheie la un minim record a fost luata la timpul potrivit, Dan Ostahie (foto) a declarat pentru Wall-Street ca "este o hotarare asteptata si este foarte important ca a fost aprobata de catre BNR".

Reducerea nu va influenta in mod direct business-ul Altex, insa va avea efect asupra economiei Romaniei, ducand la relansarea acesteia, dar si la micsorarea costurilor de creditare.

"Decizia BNR nu va influenta in mod direct business-ul nostru, insa crearea unui climat ecomomic stabil va avea influente asupra consumului si implicit asupra vanzarilor de electronice, electrocasnice, IT si entertainment", afirma seful Altex.

Din punct de vedere al afacerii, o influenta importata o au creditele de consum, adauga el.

"Preconizez ca relansarea acestora va avea loc in septembrie 2011, insa nu ca raspuns al scaderii dobanzii de refernta ci a situatiei economice favorabile a Romaniei."

Totodata, patronul Altex considera ca procentul de reducere a dobanzii de referinta la 6,5% nu este indeajuns de mic pentru reluarea consumului. In opinia sa, procentul de 5% este unul realist pentru a influenta cresterea PIB-ului si a creditarii pentru companii.

Retailerul Altex a avut anul trecut afaceri de 180 milioane euro, la jumatate fata de 2008, considerat cel mai bun an al companiei, cand a inregistrat afaceri de 344 milioane euro.

Citeste aici mai multe opinii ale retailerilor online de IT privind reducerea dobanzii de politica monetara la un maxim istoric de 6,5%.