Popularul browser open-source Firefox a implinit miercuri un an de la lansare.

De la debutul Firefox 1.0 in noiembrie anul trecut, utilizatorii au descarcat mai mult de 106.4 milioane de copii ale browserului open-source, potrivit Mozilla Foundation, organizatia care coordoneaza dezvoltarea browserului.

In decursul unui an de existenta, Firefox a castigat 8.65% din piata si a erodat dominatia browserului Internet Explorer, potrivit rezultatelor publicate luna trecuta de NetApplications.

"La lansare am avut un milion de descarcari in prima zi si de atunci nu am sesizat o scadere a cererii", a declarat Chris Beard, director de marketing si management de produs in cadrul Mozilla Corp.

In ultimul an, Firefox a ajutat la validarea conceptului de browser open-source si a incurajat utilizarea sa prin marketing oral.Si daca Firefox tocmai a intrat in al doilea an de viata, pregateste si cateva schimbari importante.

La inceputul acestei luni, a fost lansata versiunea test a Firefox 1.5 Release Candidate 1, aducand noutati precum update-uri automate si o rapiditate mai mare la utilizarea butoanelor "forward" si "back".
Versiunea finala a Firefox 1.5 ar putea fi gata cel mai devreme in cateva saptamani, in functie de feedback-ul primit de la cei aproximativ 500.000 de utilizatori, care testeaza browserul.

Intre timp, Firefox intentioneaza sa inceapa anul viitor cu un ciclu de productie agresiv, a spus Beard. "In 2006 intentionam sa adoptam un ciclu de productie mai agresiv". "Firefox 2 va fi lansat la jumatatea anului viitor, iar Firefox 3 in primul trimestru al anului 2007", a spus Beard.Ciclul de productie accelerat este determinat, in parte, de accelerarea adoptarii Firefox de catre serviciile Web. Firefox intentioneaza sa ofere update-uri de securitate si stabilitate la fiecare sase-opt saptamani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Institutul Cantacuzino nu va putea produce vaccin mai devreme de 7 - 8 ani
Setari Cookie-uri