In cadrul celei de a 22 conferinte anuale Flat Information Displays sponsorizata de iSuppli, IBM a prezentat un mod ieftin de a obtine imagini 3D de inalta rezolutie pe un televizor cu ecran mare sau un proiector home-cinema.
IBM crede ca tehnologia ar putea fi inclusa intr-un standard de televiziune DLP pentru mai putin de 20$.


Compania a prezentat un televizor digital rear-projection cu un ecran flat de 50-inch de la Texas Instruments cu tehnologie Digital Light Processing, sau DLP. IBM a configurat aparatul cu propriile sale hardware si software, care preia continutul 3D si il impart in doua imagini care sunt apoi transformate intr-o imagine stereofonica cu ajutorul ochelarilor "pasivi" ca cei utilizati in cinematografele IMAX.

"Aceasta tehnologie a fost initiata cu aproximativ doi ani in urma, iar acum am ajuns in stadiul de prototip. Acum cautam un partener care sa aduca tehnologia pe piata", a declarat Jim Santoro, manager de program in cadrul IBM.

Santoro nu a dezvaluit toate specificfatiile tehnologiei IBM, care nu a fost inca denumita oficial, dar a precizat ca software-ul va fi compatibil cu toate aplicatiile OpenGL si Direct3D, larg utilizate in jocurile video pentru PC-uri.

Aparatul de conversie poate fi adaptat actualelor proiectoare cu un cost de aproximat 1000$. Acesta reprezinta doar o fractiune din costul unor produse concurente precum monitorul ZScreen, care se vinde la un pret incepand cu 1.895$. Hardware-le IBM sunt compatibile cu actualele interfete stero VESA three-pin.


Vizionarea de continut 3D traditional in cinematografe sau pe televizoare necesita doua proiectoare. Noua generatie de proiectoare digitale, precum cel prezentat de IBM, necesita doar un singur proiector pentru difuzarea continutului 3D, alternand rapid imaginile. Tehnologia utilizata in filmul "Chicken Little", de exemplu, prezinta 144 de frame-uri pe secunda.

Santoro le-a prezentat amatorilor un film despre un joc de basketball filmat in 3D."Aceasta este doar faza de testare, dar multi editori sport si-au exprimat interesul de a prezenta meciurile in 3D", a spus Santoro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri