Anne Mulcahy, care lucreaza in cadrul Xerox de mai bine de 30 de ani, va demisiona din functia de presedinte si va parasi board-ul companiei pe data de 20 mai, scrie BusinessWeek.

Mulcahy, care a ocupat functia de director executiv la Xerox din 2001 pana in 2009, este considerata o persoana cheie dupa ce a evitat un posibil faliment al Xerox. In functia de CEO, ea a disponibilizat 28.000 de angajati si a vandut participatia din cadru Fuji Xerox pentru a mentine profitabilitatea companiei.

Actualul director executiv al Xerox, Ursula Burn, va prelua si functia de presedinte dupa plecare lui Mulcahy.

"Sa pleci de la Xerox nu este usor, insa acum este momentul. Aceastea decizie este mai usoara stiind ca strategia companiei este buna, pozitia financiara este puternic, iar oportunitatile de crestere sunt considerabile", a declarat Mulcahy.

Mulcahy in varsta de 57 de ani a inceput sa lucreze la Xerox ca reprezentant de vanzari in 1976 si a fost promovata de mai multe ori. Din 1992 pana in 1995 a ocupat functia de vice-presedinte pentru resurse umane. Ulterior a devenit vice-presedinte pentru operatiunile cu clintii in America Latina, Europa, Asia si Africa.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si