Astfel, pe pagina de start a Twitter sunt prezentate in timp real subiectele de discutie care atrag cei mai multi utilizatori. In plus, cei care nu detin un cont Twitter pot vizualiza pagina principala a site-ului de microblogging, pot urmari cele mai citite subiecte si explicatiile pentru care acestea sunt atat de populare.

Un anunt pe blog-ul Twitter sublinia faptul ca site-ul nu mai reprezinta doar un loc in care utilizatorii posteaza un status, ci este o retea in care oamenii schimba informatii, care la randul lor sunt consumate intr-un ritm foarte rapid, in fiecare secunda a unei zile.

Aceasta ultima modificare face parte dintr-o serie de schimbari incepute anul trecut, prin care cele mai populare subiecte de discutie si motorul de cautare tind sa devina mai vizibile si mai usor accesibile.

In urma cu o saptamana Twitter a implinit patru ani de la lansare. La inceputul acestei luni Twitter ajungea la peste 10 miliarde de mesaje, dupa ce in noiembrie 2008, compania a depasit pragul de un miliard de mesaje trimise, iar dupa un an (noiembrie anul trecut) a ajuns la cinci miliarde de tweet-uri, adica mesaje care nu pot depasi mai mult de 140 de caractere.

Luna trecuta, site-ul de microblogging depasea cota de 50 de milioane de mesaje trimise zilnic, iar daca isi mentine ratele de crestere in iulie Twitter ar putea ajunge la 20 de miliarde de tweet-uri trimise.

Vezi si De la mIRC la era Twitter: Ce dicteaza durata de viata in lumea chat-ului