Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic asupra magazinului online PC Garage de catre Fit Distribution, care detine magazinele online PCfun si ElectroFun, detinut de Marius Ghenea (foto).

Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei nr. 21/1996 si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice, constatandu-se ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurential normal.

Efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune.

Operatiunea de concentrare economica notificata se realizeaza atat pe verticala, cat si pe orizontala, Fit Distribution fiind prezenta pe piata de comercializare cu ridicata de produse IT, precum si pe pietele de comercializare cu amanuntul a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice din Romania, iar PC Garage fiind prezenta pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT si comunicatii din Romania.

Pe langa achizitia din septembrie anul trecut a magazinului online lansat de Gabriel Vasile, la inceputul lui 2009, Ghenea a mai cumparat lui 2009 site-urile shopit.ro si 24pc.ro.

Citeste si Achizitia PC Garage a crescut cu 50% vanzarile de sarbatori ale grupului Fit Distribution


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Sensiblu, parte din grupul Dr.Max, preia 46 farmacii de la Belladonna