Retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C Flanco International, care detine magazinele Flanco si Flanco World, cu datorii de circa 75,6 milioane de euro ar valora 23,7 milioane de euro in cazul in care isi va continua activitatea, arata un proces verbal intocmit de Casa de insolventa Transilvania si compania de avocatura de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Cei mai importanti creditori ai retailerului sunt Flamingo International (27 de milioane de euro), ING Bank NV Amsterdam- Sucursala Bucuresti (18,8 mil. euro), Unicredit Tiriac Bank (10,5 mil. euro), BRD – Group Societe Generale (6,1 mil. euro), Cetelem IFN (3,2 mil.euro) agentia de cumparare de spatiu publicitar Mindshare Media (2 mil. euro) si Flamingo Computers (1,4 mil euro), conform procesului verbal incheiat pe 30 martie, odata cu sedinta creditorilor Flanco International.

Potrivit aceluiasi document, evaluatorul CS Invest Consulting a determinat ca firma ar putea valora 23,7 milioane de euro in cazul in care isi va continua activitatea, ca activele societatii se ridica la 19,6 milioane de euro, iar valoarea de lichidare in cazul in care societatea intra in faliment este de 7,5 milioane de euro.

Flanco, parte din grupul Flamingo, al treilea retailer electroIT pe piata locala, lucreaza cu Casa de involventa Transilvania din decembrie anul trecut, dupa ce planul de restructurare a datoriei catre ING a esuat.

Esecul discutiilor a determinat ING la finalul lui 2009 sa inceapa executarea silita a zece magazine, iar managementul Flamingo sa ceara insolventa.

Grupul Flamingo a inregistrat pierderi in valoare de 62,4 milioane de lei (aproximativ 14,7 milioane euro) in primele noua luni ale anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri