Clientii serviciului pot opta sa primeasca notificari doar de la anumite persoane pe care le urmaresc si pot stabili si intervalul orar in care primesc mesajele.

De asemenea, utilizatorii serviciului Vodafone Internet pe mobil pot posta mesaje in reteaua de socializare Twitter prin intermediul site-ului de mobil Twitter sau prin intermediul SMS-ului.

"Noul serviciu vine ca o evolutie a instrumentelor de comunicare pe care le punem la dispozitia clientilor. Parteneriatul cu Twitter adreseaza nevoia de a interactiona in timp real in retelele sociale, de pe telefonul mobil", a declarat Catalin Becic, director consumer marketing Vodafone Romania.

"Parteneriatul ne da posibilitatea sa oferim accesul utilizatorilor romani la Twitter direct prin SMS. Astfel, ei pot fi conectati oriunde la fluxul de informatii si pot posta tweet-uri printr-un singur SMS", afirma Kevin Thau, director produse mobile si parteneriate la Twitter.

Activarea noului serviciu se face prin trimiterea unui mesaj cu textul "START" la numarul 89338 (TWEET), sau din setarile contului de Twitter, la sectiunea "Mobile". Actualizarea status-ului de pe Twitter se face printr-un SMS ce contine postarea la acelasi numar, 89338, la un tarif de 5 eurocenti (+ TVA) pe mesaj.

Pentru mai multe informatii, utilizatorii pot trimite un SMS gratuit la 8877, cu textul "twitter", si vor primi un link pe care il pot accesa direct de pe telefon.

Anul trecut, operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone a lansat o suita de servicii online pentru telefoane mobile si PC-uri, in incercarea de a "musca" o felie din piata dominata de Apple, Google si Nokia.