Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, ar putea dezvolta propriul computer tableta asemanator cu iPad-ul de la Apple si ar putea fi lansat pana la sfarsitul acestui an, a declarat un analist din industrie citatat de Economic Times.

Analistul a mai adaugat ca in afara de Nokia, si alti producatori de telefoane ca Samsung Electronics ar putea urma mutarea Apple in noua categorie de terminale care se situeaza intre computere si telefoane inteligente.

Apple a vandut mai mult de 300.000 de iPad-uri in ziua lansarii, ceea ce a depasit estimarile Wall Street si a eclipsat debutul iPhone din 2007.

"In prezent reteaua de distributie a Nokia a fost prioritizata pentru lansarea din toamna a tabletei. Aceasta fost programata pentru intervalul septembrie-octombrie pentru a intalni cererea din preajma sarbatorilor de iarna", a declarat Ashok Kumar, analist Rodman and Renshaw.

Analistul a declarat ca terminalul ar putea folosi sistemul de operare Windows de la Microsoft, insa alti analisti sunt de parerea ca MeeGo ar putea fi sistemul folosit avand in vedere parteneriatul in domeniul software dintre Nokia si Intel. "MeeGo se adreseaza in mare parte sgmentului de tablete. Nu cred ca Nokia sau Samsung ar putea sa stea in afara pietei de tablete. Nokia trebuie sa faca o intrare in acest segment mai ales dupa ce piata de telefoane inteligente a fost canibalizata", a declarat Tero Kuittinen, analist MKM Partners.

Producatorul de telefoane a inregistrat in trimestrul al patrulea un profit net de 948 milioane euro. Vanzarile au scazut cu 5,3%, la 12 miliarde euro. Numarul de telefoane livrate in al patrulea trimestru a crescut insa cu 12%, la 126,9 unitati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri