In week-endul de Paste (2-5 aprilie) s-au facut tranzactii online cu cardul de aproximativ un milion de euro, potrivit datelor Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic care detine peste 90% din piata tranzactiilor online cu card bancar.
Pe de alta parte, in perioada 27 martie – 5 aprilie, in sistemul ePayment s-au tranzactionat aproximativ 3 milioane de euro, 30% dintre acestea fiind in perioada Pastelui.

“Cele mai multe tranzactii inregistrate intre 27 martie – 5 aprilie au fost in domeniile: turism, diverstisment, servicii, etail, telecom. In topul cadourilor preferate de cumparatori s-au numarat: cartile, florile, electrocasnicele, telefoanele mobile, confectiile si jucariile”, au declarat pentru Wall-Street oficialii Gecad ePayment.

In primul trimestru al acestui an, valoarea tranzactiilor online cu card bancar a fost de circa 31,85 de milioane de euro, in crestere cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard, procesor de tranzactii cu carduri. Prin Gecad ePayment au fost procesate tranzactii cu valoare de 30,25 de milioane de euro.

Carmen Sebe, directorul executiv al integratorului, estimeaza ca in acest an valoarea comertului electronic cu card bancar va creste pana la 120-130 de milioane de euro, fata de 92,8 milioane de euro in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri