Pe de alta parte, in perioada 27 martie – 5 aprilie, in sistemul ePayment s-au tranzactionat aproximativ 3 milioane de euro, 30% dintre acestea fiind in perioada Pastelui.

“Cele mai multe tranzactii inregistrate intre 27 martie – 5 aprilie au fost in domeniile: turism, diverstisment, servicii, etail, telecom. In topul cadourilor preferate de cumparatori s-au numarat: cartile, florile, electrocasnicele, telefoanele mobile, confectiile si jucariile”, au declarat pentru Wall-Street oficialii Gecad ePayment.

In primul trimestru al acestui an, valoarea tranzactiilor online cu card bancar a fost de circa 31,85 de milioane de euro, in crestere cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard, procesor de tranzactii cu carduri. Prin Gecad ePayment au fost procesate tranzactii cu valoare de 30,25 de milioane de euro.

Carmen Sebe, directorul executiv al integratorului, estimeaza ca in acest an valoarea comertului electronic cu card bancar va creste pana la 120-130 de milioane de euro, fata de 92,8 milioane de euro in 2009.