Hewlett-Packard Co., cel mai mare producator de imprimante si calculatoare personale din lume, va integra solutiile de retelistica, routing si securitate 3Com in cadrul portofoliului existent de solutii HP ProCurve, scrie NewsIn.

"Combinat cu prezenta HP la nivel global, acest portofoliu consolideaza strategia HP de implementare a infrastructurilor convergente, strategie care presupune integrarea tuturor produselor si serviciilor oferite de companie, de la servere, echipamente de stocare si elemente de retelistica la servicii de administrare si alte facilitati. Datorita acestei integrari, clientii vor putea sa isi simplifice retelele, sa implementeze sisteme edge-to-core pe reteaua companiei si sa isi imbunatateasca abilitatile informatice de livrare de servicii", a comunicat compania.

Achizitia 3Com extinde oferta HP de switch-uri Ethernet, adauga noi solutii de routing si consolideaza pozitia companiei in China. In acelasi timp, prin portofoliul de solutii TippingPoint, 3Com intareste abilitatile HP de a asigura securitatea retelei.

HP a fost infiintata in 1939 de catre Bill Hewlett si Dave Packard, colegi de grupa la Universitatea Stanford. Compania isi desfasoara in prezent, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial, activitatea in peste 170 de tari din intreaga lume, inclusiv in Romania.