Tencent asteapta aprobarea actionarilor pentru propunerea de achizitie a aproximativ 10,3% din DST. Tranzactia va permite celor doua companii sa formeze un parteneriat strategic pe termen lung, a anuntat compania chineza.

Compania chineza, al carui software de masagerie instant QQ este de 17 ori mai popular decat MSN de la Microsoft in China, a anuntat ca tranzactia face parte din planurile companiei de a se extinde in alte piete emergente. Digital Sky, investitorul in cele mai populare site-uri din Rusia, Vkontakte.ru si Mail.ru, a platit in urma cu un an 200 milioane dolari pentru a achizitiona o participatie de aproape 2% in Facebook, cea mai mare retea sociala.

"Tencent domina piata locala si, pentru a sustine cresterea, are nevoie de o extindere in afara tarii. Investitiile in Digital Sky nu vor aduce beneficii imediate companiei Tencent, insa compania ar putea profita in viitor dupa o posibila listare la bursa a Facebook", a declarat Frank He, din partea BOC International Holdings.

Valoarea companiei Tencent ajunge la 38,1 miliarde dolari,
fiind mai mare decat cea a Baidu, operatorul celui mai mare motor de cautare, si Alibaba.com, cel mai mare site de e-commerce din China, care au o valoare de 21,7 miliarde dolari si respectiv 10,9 miliarde dolari.

China, care a depasit Statele Unite ca cea mai mare piata de Internet dupa utilizatori, a adaugat 86 milioane de abonati, ajungand la un total de 384 milioane, potrivit centrului de informatii despre conexiunile online din China.