Tencent Holdings, cea mai mare companie de internet din China, a cumparat o participatie in valoare de 300 milioane dolari in cadrul Digital Sky Technologie, companie cunoscuta pentru investitiile facute in cadrul retelei sociale Facebook, scrie Bloomberg.

Tencent asteapta aprobarea actionarilor pentru propunerea de achizitie a aproximativ 10,3% din DST. Tranzactia va permite celor doua companii sa formeze un parteneriat strategic pe termen lung, a anuntat compania chineza.

Compania chineza, al carui software de masagerie instant QQ este de 17 ori mai popular decat MSN de la Microsoft in China, a anuntat ca tranzactia face parte din planurile companiei de a se extinde in alte piete emergente. Digital Sky, investitorul in cele mai populare site-uri din Rusia, Vkontakte.ru si Mail.ru, a platit in urma cu un an 200 milioane dolari pentru a achizitiona o participatie de aproape 2% in Facebook, cea mai mare retea sociala.

"Tencent domina piata locala si, pentru a sustine cresterea, are nevoie de o extindere in afara tarii. Investitiile in Digital Sky nu vor aduce beneficii imediate companiei Tencent, insa compania ar putea profita in viitor dupa o posibila listare la bursa a Facebook", a declarat Frank He, din partea BOC International Holdings.

Valoarea companiei Tencent ajunge la 38,1 miliarde dolari,
fiind mai mare decat cea a Baidu, operatorul celui mai mare motor de cautare, si Alibaba.com, cel mai mare site de e-commerce din China, care au o valoare de 21,7 miliarde dolari si respectiv 10,9 miliarde dolari.

China, care a depasit Statele Unite ca cea mai mare piata de Internet dupa utilizatori, a adaugat 86 milioane de abonati, ajungand la un total de 384 milioane, potrivit centrului de informatii despre conexiunile online din China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri