In acest an pe segmentul telecomunicatiilor vor avea loc cateva falimente rasunatoare, in special pe zona de televiziune digitala prin satelit (DTH), a afirmat Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu.

Cinci jucatori sunt prezenti pe acest sector: RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC (Focus Sat), Digital Cable System (Max TV) si DTH Television Grup (Boom TV).

“Exista doi jucatori mari, RCS&RDS si Romtelecom, ceilalti insa nu stiu cum stau. Principala provocare in 2010 pentru operatorii de telecomunicatii va fi sa supravietuiasca in aceste conditii de seceta si sa gaseasca finantare pentru infrastructura”, a adaugat Petric.

RCS&RDS avea in 2009 peste un milion de clienti pentru segmentul de televiziune digitala prin satelit, Romtelecom in jur de 880.000 de utilizatori, iar UPC 180.000 de abonati pentru DTH.

Cei mai mici jucatori pe aceasta piata sunt Digital Cable System si Boom TV.

DTH Television Grup SA, compania care ofera serviciul Boom TV a inchis toate reprezentantele din tara (Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Craiova si Iasi), conform unui anunt din 9 aprilie din Monitorul Oficial care publica o hotarare a Adunarii Generale a actionarilor companiei, scrie publicatia specializata in domeniul media&telecom Media Expres.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea