Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, a finantat pana in prezent un numar de 173 proiecte, cu o valoare totala de aproximativ 626 milioane lei, alte 139 de proiecte fiind in curs de semnare.
Din cele 173 proiecte, 128 apartin beneficiarilor privati si 45 autoritatilor publice.

"Valoarea totala a celor 128 de proiecte cu beneficiari privati se ridica la 8,9 milioane de lei (totalul eligibil fiind de 6,8 milioane de lei), iar cea a proiectelor cu beneficiari publici este de 617 milioane de lei (totalul eligibil reprezentand 506,3 milioane de lei). De asemenea, sunt in curs de semnare 122 contracte cu beneficiari privati, cu o valoare totala a proiectelor de 50,5 milioane de lei, suma totala eligibila fiind de 41,3 milioane de lei. Tot in curs de semnare se regasesc 17 proiecte ale autoritatilor publice, care valoreaza 65 de milioane de lei, cu o suma totala eligibila de 53,5 milioane de lei", se arata intr-un comunicat emis miercuri de MCSI.

Totodata, in etapa de evaluare tehnico-economica se gasesc si un numar de 201 de proiecte pe operatiunea 3.2.1."Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar". Suma totala alocata acestui apel de proiecte este de 142 milioane lei, dintre care aproximativ 116 milioane lei FEDR si 26 milioane lei de la bugetul de stat. Suma maxima cu care poate fi finantat un proiect ajunge la 21,5 mil lei la nivel national, respectiv la 5,5 mil lei la nivel local, a mai informat ministerul.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri