Procurorii germani investigheaza un posibil caz de coruptie ce are legatura cu un contract din Rusia in valoare de 47,5 milioane dolari al celui mai mare producator de computere - Hewlett-Packard, scrie Bloomberg.

O unitate speciala ancheteaza noua persoane pentru abuz de incredere, a declarat Wolfgang Klein, un purtator de cuvant al oficiului de ancheta din statul Saxonia, Germania. Suspectii au creat un sistem de companii si contracte false, ce au produs plati improprii in valoare de opt milioane euro.

"Este neclar de unde vin aceste opt milioane de euro. Deocamdata nu putem vorbi de mita pentru a spune exact la ce au fost folositi banii, dar vom constata acest lucru", a declarat Klein.

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de PC-uri, a anuntat ca va lucra cu autoritatile rusesti si germane dupa ce birourile sale din Moscova au fost verificate de autoritati ca parte a investigatiei. Procurorii germani, care au condus propria investigatie in luna decembrie, au cerut sprijin mai multor tari, printre care Rusia si Elvetia.

"Aceasta investigatie are loc de aproape sapte ani, iar o mare parte dintre cei implicati nu mai sunt angajati HP. Cooperam cu autoritatile din Rusia si Germania si vom continua si investigatia noastra interna", a declarat Gina Tyler, purtator de cuvant HP.

Ancheta a fost inceputa anul trecut dupa ce autoritatile din Germania au verificat inventarul companiilor mici din statul Saxonia din estul tarii. Anchetatorii au stabilit atunci ca nu a fost stabilita o intrebuintare exacta pentru anumite plati din contul companiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele