Google Inc., ce detine cel mai populat motor de cautare pe internet din lume, a afisat un profit sub estimari in primul trimestru, pe fondul costurilor suportate de companie cu extinderea pe noi piete.

Profitul net a avansat cu 37% in primul trimestru, la 1,96 miliarde dolari, sau 6,06 dolari/actiune, de la 1,42 miliarde dolari, sau 4,49 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Excluzand unele costuri, profitul a fost de 6,76 dolari/actiune.

Analistii estimau ca Google va afisa un profit de 6,91 dolari/actiune, potrivit NewsIn.

Compania si-a marit numarul de angajati, a facut achizitii si a majorat cheltuielile de capital, pentru extinderea afacerilor din divizia wireless. Costurile au avansat cu 18%, o crestere dubla fata de cea din ultimul trimestru al anului trecut.

"Nu a fost un trimestru fantastic", a declarat Ben Schachter, analist in cadrul Broadpoint AmTech Inc. "Piata a evoluat mai bine, iar asteptarile analistilor erau mai mari".

Excluzand veniturile transmise site-urilor partenere, vanzarile au fost de 5,06 miliarde dolari. Analistii estimau, in medie, vanzari de 4,95 miliarde dolari.

Google si-a marit efectivele cu aproape 800 de angajati in primul trimestru, fata de mai putin de 200 de angajari in al patrulea trimestru, iar in prezent are peste 20.000 de angajati.Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
BCR lanseaza BCR-InnovX,acceleratorul dedicat startup-urilor romanesti