Google: Profit trimestrial sub asteptari

Google Inc., ce detine cel mai populat motor de cautare pe internet din lume, a afisat un profit sub estimari in primul trimestru, pe fondul costurilor suportate de companie cu extinderea pe noi piete.
Profitul net a avansat cu 37% in primul trimestru, la 1,96 miliarde dolari, sau 6,06 dolari/actiune, de la 1,42 miliarde dolari, sau 4,49 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului trecut. Excluzand unele costuri, profitul a fost de 6,76 dolari/actiune.

Analistii estimau ca Google va afisa un profit de 6,91 dolari/actiune, potrivit NewsIn.

Compania si-a marit numarul de angajati, a facut achizitii si a majorat cheltuielile de capital, pentru extinderea afacerilor din divizia wireless. Costurile au avansat cu 18%, o crestere dubla fata de cea din ultimul trimestru al anului trecut.

"Nu a fost un trimestru fantastic", a declarat Ben Schachter, analist in cadrul Broadpoint AmTech Inc. "Piata a evoluat mai bine, iar asteptarile analistilor erau mai mari".

Excluzand veniturile transmise site-urilor partenere, vanzarile au fost de 5,06 miliarde dolari. Analistii estimau, in medie, vanzari de 4,95 miliarde dolari.

Google si-a marit efectivele cu aproape 800 de angajati in primul trimestru, fata de mai putin de 200 de angajari in al patrulea trimestru, iar in prezent are peste 20.000 de angajati.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri