O noua autoritate de cenzura a Internetului in China

China a creat o noua autoritate menita sa controleze activitatea retelelor sociale si a forumurilor online mai greu de monitorizat de catre guvern decat portalurile de stiri obisnuite, informeaza New York Times.
Noua agentie, numita Biroul de coordonare a stirilor online (Internet news coordination bureau), face parte dintr-o serie de masuri luate de autoritatile de la Beijing in incercarea de a controla activitatea celor aproximativ 400 de milioane de utilizatori de Internet din China.

Autoritatile chineze considera ca site-urile de retele sociale, microblogging sau continut video au o influenta ridicata asupra utilizatorilor. In ultimul an accesul la site-uri precum Facebook, Twitter sau YouTube a fost restrictionat, in timp ce cateva variante locale ale retelelor mentionate au fost suspendate sub pretextul ca acestea au un caracter subversiv.

In schimb, au fost promovate site-uri locale precum Sina.com, QQ.com si site-ul publicatiei partidului comunist, People’s Daily.

Gigantul online Google a decis in luna ianuarie sa isi inchida portalul Google.cn si sa renunte la operatiunile din China, citand probleme legate de cenzura si atacuri de tip hacking provenite din interiorul tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri